Vepřové kostky na zelenině a rozmarýnu

  • Přidat foto

Pomalu dušená vepřová kýta se zeleninou je hezky šťavnatá a krásně voní po rozmarýnu. Hodí se k bramborům i rýži.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme. Asi po 3 minutách restování podlijeme vodou. Přidáme kmín a rozmarýn.
3.
Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Přidáme do pánve. Zakryjeme poklicí a necháme na mírném stupni dusit asi 1,5 až 2 hodiny. Během dušení doléváme vodu.
4.
Na posledních 15 minut přidáme do pánve směs mražené zeleniny.
5.
Vypneme pánev, vytáhneme vepřové kostky. Není třeba třídit maso a zeleninu, zkrátka jak se nám podaří. Zbývající zeleninovou směs na pánvi prošleháme tyčovým mixérem. Zjemníme smetanou a případně dosolíme. Podáváme společně s masem a přílohou.

Od: Iva V, 26.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
544.73 kcal
Protein
21.63 g
Sacharidy
z toho cukr
18.74 g
9.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.56 g
11.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.