Pomalu dušená vepřová kýta se zeleninou je hezky šťavnatá a krásně voní po rozmarýnu. Hodí se k bramborům i rýži.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na proužky.
Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli. Přidáme vepřové kostky, osolíme, opepříme. Asi po 3 minutách restování podlijeme vodou. Přidáme kmín a rozmarýn.
Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Přidáme do pánve. Zakryjeme poklicí a necháme na mírném stupni dusit asi 1,5 až 2 hodiny. Během dušení doléváme vodu.
Na posledních 15 minut přidáme do pánve směs mražené zeleniny.
Vypneme pánev, vytáhneme vepřové kostky. Není třeba třídit maso a zeleninu, zkrátka jak se nám podaří. Zbývající zeleninovou směs na pánvi prošleháme tyčovým mixérem. Zjemníme smetanou a případně dosolíme. Podáváme společně s masem a přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 445.25 kcal |
Protein: 24.93 g |
Sacharidy: 15.72 g |
z toho cukr: 6.41 g |
Tuk: 31.07 g |
z toho nas. MK: 9.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2213-veprove-kostky-na-zelenine-a-rozmarynu