Vepřové kostky na pepři s tarhoňou

  • Přidat foto

Vepřové kostky na pepři jsou doplněny o méně používanou tarhoňu. Tarhoňa je často používána do polévek jako zavářka, ale já ji ráda používám jako přílohu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kostky, bobkový list, nové koření. Vše restujeme do hněda.
2.
Až je cibulový základ tmavě hnědý, přidáme maso, které jsme osolili a opepřili. Maso orestujeme a necháme zatáhnout ze všech stran. Zalijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Dusíme na mírném ohni do měkka. Asi 1 hodinu.
3.
Mezitím si můžeme připravit tarhoňu. Připravujeme stejně jako těstoviny. Vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka, 10 až 15 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat olejem.
4.
Mezi tím nám maso změklo a my můžeme šťávu zahustit. Rozmícháme si hladkou mouku s vodou na řidší těstíčko a vlijeme do šťávy. Zamícháme aby se nám nevytvořili hrudky. Necháme provařit asi 20 minut.
5.
Někdy omáčku dochucuji ještě hořčicí nebo sojovou omáčkou, jak kdo má rád. Můžeme servírovat.

Od: Petuler, 22.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
660.84 kcal
Protein
49.01 g
Sacharidy
z toho cukr
59.23 g
5.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.41 g
8.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.