Vepřové kostky na pepři s tarhoňou

Vepřové kostky na pepři jsou doplněny o méně používanou tarhoňu. Tarhoňa je často používána do polévek jako zavářka, ale já ji ráda používám jako přílohu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kostky, bobkový list, nové koření. Vše restujeme do hněda.
2.
Až je cibulový základ tmavě hnědý, přidáme maso, které jsme osolili a opepřili. Maso orestujeme a necháme zatáhnout ze všech stran. Zalijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Dusíme na mírném ohni do měkka. Asi 1 hodinu.
3.
Mezitím si můžeme připravit tarhoňu. Připravujeme stejně jako těstoviny. Vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka, 10 až 15 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat olejem.
4.
Mezi tím nám maso změklo a my můžeme šťávu zahustit. Rozmícháme si hladkou mouku s vodou na řidší těstíčko a vlijeme do šťávy. Zamícháme aby se nám nevytvořili hrudky. Necháme provařit asi 20 minut.
5.
Někdy omáčku dochucuji ještě hořčicí nebo sojovou omáčkou, jak kdo má rád. Můžeme servírovat.

Od: Petuler, 22.2.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
585.33 kcal
Protein
48.80 g
Sacharidy
z toho cukr
59.24 g
5.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.80 g
4.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama