Vepřové nudličky s paprikami

Není mnoho pokrmů, které byste mohli servírovat s jakoukoliv přílohou. Vepřové nudličky s paprikami ale můžete. Výborně se hodí k bramborům, rýži, pohance i těstovinám. Když zahustíte omáčku, pochutnáte si i s knedlíkem.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V míse smícháme olej, rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku a směs koření čína. Maso smícháme se směsí a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
2.
Na troše sádla rozehřejeme nakrájenou cibuli, promícháme. Přidáme maso i se směsí oleje a koření. Podlijeme vodou.
3.
Přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku, zavřeme poklici a dusíme asi 1,5 hodiny na mírný stupeň.
4.
Pro zahuštění omáčky (není nutné, pouze kdo má rád) přecedíme šťávu. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme 2 lžíce mouky a zalejeme vývarem. Můžeme přidat i smetanu. Do hotové zahuštěné omáčky vrátíme maso a zeleninu.

Od: Iva V, 13.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 2 hod
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 26 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
519.53 kcal
Protein
25.48 g
Sacharidy
z toho cukr
13.42 g
9.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.06 g
8.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí