Není mnoho pokrmů, které byste mohli servírovat s jakoukoliv přílohou. Vepřové nudličky s paprikami ale můžete. Výborně se hodí k bramborům, rýži, pohance i těstovinám. Když zahustíte omáčku, pochutnáte si i s knedlíkem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V míse smícháme olej, rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku a směs koření čína. Maso smícháme se směsí a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Na troše sádla rozehřejeme nakrájenou cibuli, promícháme. Přidáme maso i se směsí oleje a koření. Podlijeme vodou.
Přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku, zavřeme poklici a dusíme asi 1,5 hodiny na mírný stupeň.
Pro zahuštění omáčky (není nutné, pouze kdo má rád) přecedíme šťávu. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme 2 lžíce mouky a zalejeme vývarem. Můžeme přidat i smetanu. Do hotové zahuštěné omáčky vrátíme maso a zeleninu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 472.80 kcal |
Protein: 25.33 g |
Sacharidy: 11.81 g |
z toho cukr: 8.79 g |
Tuk: 34.96 g |
z toho nas. MK: 6.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1627-veprove-nudlicky-s-paprikami