Vepřové nudličky s paprikami

Není mnoho pokrmů, které byste mohli servírovat s jakoukoliv přílohou. Vepřové nudličky s paprikami ale můžete. Výborně se hodí k bramborům, rýži, pohance i těstovinám. Když zahustíte omáčku, pochutnáte si i s knedlíkem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V míse smícháme olej, rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku a směs koření čína. Maso smícháme se směsí a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  2. Na troše sádla rozehřejeme nakrájenou cibuli, promícháme. Přidáme maso i se směsí oleje a koření. Podlijeme vodou.
  3. Přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku, zavřeme poklici a dusíme asi 1,5 hodiny na mírný stupeň.
  4. Pro zahuštění omáčky (není nutné, pouze kdo má rád) přecedíme šťávu. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme 2 lžíce mouky a zalejeme vývarem. Můžeme přidat i smetanu. Do hotové zahuštěné omáčky vrátíme maso a zeleninu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 472.80 kcal | Protein: 25.33 g | Sacharidy: 11.81 g | z toho cukr: 8.79 g | Tuk: 34.96 g | z toho nas. MK: 6.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1627-veprove-nudlicky-s-paprikami