Vepřová na pepři s listovým špenátem

Pomalu dušená vepřová kýta výborně chutná se špenátem. Je třeba použít listový špenát a nechvátat na přípravu masa. Dlouhé dušení je zárukou výborného výsledku.

Ingredience

Špenát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky.
2.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli. Promícháme. Dáme maso a posypeme rozmarýnem. Orestujeme z jedné strany.
3.
Otočíme a posypeme rozmarýnem i druhou stranu.
4.
Podlijeme vodou a přidáme celý pepř. Snížíme teplotu a dusíme okolo 2 hodin na co nejmenší stupeň. Maso bude jen probublávat. Několikrát přilijeme vodu a alespoň 1x otočíme.
5.
Mezitím připravíme špenát. Pokud budeme pracovat se zmrazeným, necháme rozmrznout. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme listový špenát. Podlijeme trochou mléka a necháme provařit.
6.
Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Až je špenát hotový, vypneme pánev a vmícháme zakysanou smetanu.
7.
Podáváme s brambory.

Od: Ráďa 78, 31.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
516.20 kcal
Protein
27.13 g
Sacharidy
z toho cukr
11.30 g
5.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.31 g
16.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí