Zapékaná vepřová kýta

  • Přidat foto

Vepřová kýta je libový kus masa, bohužel bývá obvykle sušší. O to pečlivěji musíme vybírat úpravu. Výborně chutná zapečená s rajčaty, sýrem a vejcem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso osolíme a opepříme, posypeme provensálským kořením.
2.
V menším pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme maso. Asi 5 min restujeme z obou stran. Poté trochu podlijeme vodou a dáme péct.
3.
Pečeme na 150 stupňů 2 hodiny. Po hodině otočíme.
4.
Poté odklopíme poklici poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty. Posypeme strouhanou nivou a na každou porci rozklepneme 1 vejce.
5.
Vrátíme poklici a dáme zpět zapékat na 220 stupňů na 20 minut. Podáváme s rýží nebo brambory.

Od: Ráďa 78, 21.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
2 hod vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 83 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
922.32 kcal
Protein
45.47 g
Sacharidy
z toho cukr
14.07 g
9.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
76.02 g
33.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.