Zapékaná vepřová kýta

Vepřová kýta je libový kus masa, bohužel bývá obvykle sušší. O to pečlivěji musíme vybírat úpravu. Výborně chutná zapečená s rajčaty, sýrem a vejcem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso osolíme a opepříme, posypeme provensálským kořením.
  2. V menším pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme maso. Asi 5 min restujeme z obou stran. Poté trochu podlijeme vodou a dáme péct.
  3. Pečeme na 150 stupňů 2 hodiny. Po hodině otočíme.
  4. Poté odklopíme poklici poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty. Posypeme strouhanou nivou a na každou porci rozklepneme 1 vejce.
  5. Vrátíme poklici a dáme zpět zapékat na 220 stupňů na 20 minut. Podáváme s rýží nebo brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 744.46 kcal | Protein: 52.76 g | Sacharidy: 13.00 g | z toho cukr: 9.49 g | Tuk: 52.44 g | z toho nas. MK: 23.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2091-zapekana-veprova-kyta