Vepřová kýta je libový kus masa, bohužel bývá obvykle sušší. O to pečlivěji musíme vybírat úpravu. Výborně chutná zapečená s rajčaty, sýrem a vejcem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso osolíme a opepříme, posypeme provensálským kořením.
V menším pekáči rozehřejeme sádlo a dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme maso. Asi 5 min restujeme z obou stran. Poté trochu podlijeme vodou a dáme péct.
Pečeme na 150 stupňů 2 hodiny. Po hodině otočíme.
Poté odklopíme poklici poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty. Posypeme strouhanou nivou a na každou porci rozklepneme 1 vejce.
Vrátíme poklici a dáme zpět zapékat na 220 stupňů na 20 minut. Podáváme s rýží nebo brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 744.46 kcal |
Protein: 52.76 g |
Sacharidy: 13.00 g |
z toho cukr: 9.49 g |
Tuk: 52.44 g |
z toho nas. MK: 23.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2091-zapekana-veprova-kyta