Vepřová kýta na majoránce s brusinkami

  • Přidat foto

Vepřová kýta v jemné sladké omáčce s příchutí majoránky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchnuté plátky vepřové kýty si naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Majoránku si smícháme s lžící oleje a promícháme. Tímto potřeme plátky kýty a necháme chvíli marinovat.
3.
Rozehřejeme si pánev a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Poté zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Zhruba 40 minut.
4.
Po změknutí masa, přidáme smetanu a polovinu brusinek. Vaříme do zhoustnutí.
5.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a při podávání dozdobíme druhou polovinou brusinek.

Od: Petuler, 7.11.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
634.06 kcal
Protein
34.50 g
Sacharidy
z toho cukr
18.54 g
17.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.97 g
25.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.