Vepřová kýta na zelenině s olivami

Vepřová kýta má trošku špatnou pověst. Často se o ní říká, že je to suché, a ne příliš dobré maso. Zkuste si ji podusit se zeleninou. Jistě vám zachutná a napraví si reputaci.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou nakrájíme na plátky nebo na proužky. Okořeníme z obou stran.
2.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté sádlo. Promícháme. Rozložíme vepřové maso a prudce orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou.
3.
Přidáme nakrájenou zeleninu, olivy jen rozpůlíme.
4.
Dusíme pod pokličkou na nejnižší stupeň. Dusíme asi 2 hodiny.
5.
Nakonec můžeme podlít smetanou ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky, ale zahušťování není nutné.

Od: Ráďa 78, 2.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
506.02 kcal
Protein
24.86 g
Sacharidy
z toho cukr
13.85 g
7.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.02 g
14.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí