Vepřová kýta na zelenině s olivami

Vepřová kýta má trošku špatnou pověst. Často se o ní říká, že je to suché, a ne příliš dobré maso. Zkuste si ji podusit se zeleninou. Jistě vám zachutná a napraví si reputaci.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou nakrájíme na plátky nebo na proužky. Okořeníme z obou stran.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté sádlo. Promícháme. Rozložíme vepřové maso a prudce orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou.
  3. Přidáme nakrájenou zeleninu, olivy jen rozpůlíme.
  4. Dusíme pod pokličkou na nejnižší stupeň. Dusíme asi 2 hodiny.
  5. Nakonec můžeme podlít smetanou ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky, ale zahušťování není nutné.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 419.27 kcal | Protein: 29.84 g | Sacharidy: 17.90 g | z toho cukr: 9.43 g | Tuk: 23.75 g | z toho nas. MK: 8.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1824-veprova-kyta-na-zelenine-s-olivami