Vepřová kýta má trošku špatnou pověst. Často se o ní říká, že je to suché, a ne příliš dobré maso. Zkuste si ji podusit se zeleninou. Jistě vám zachutná a napraví si reputaci.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou nakrájíme na plátky nebo na proužky. Okořeníme z obou stran.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté sádlo. Promícháme. Rozložíme vepřové maso a prudce orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou.
Přidáme nakrájenou zeleninu, olivy jen rozpůlíme.
Dusíme pod pokličkou na nejnižší stupeň. Dusíme asi 2 hodiny.
Nakonec můžeme podlít smetanou ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky, ale zahušťování není nutné.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 419.27 kcal |
Protein: 29.84 g |
Sacharidy: 17.90 g |
z toho cukr: 9.43 g |
Tuk: 23.75 g |
z toho nas. MK: 8.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1824-veprova-kyta-na-zelenine-s-olivami