Vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kedlubnou, pórkem a smetanou

Máte-li rádi maso dušené v mrkvi, zkuste si recept trochu zpestřit přidáním další zeleniny a smetany.

Reklama

Ingredience

příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a osmahneme s cibulkou.
3.
Až se maso zatáhne, podlijeme ho vývarem nebo vroucí vodou, přidáme lžíci sójové omáčky a dusíme do poloměkka.
4.
Potom k poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a kedlubnu.
5.
Pórek nakrájený na kolečka vložíme do směsi až před koncem vaření.
6.
Máme-li maso i zeleninu měkké, zredukujeme šťávu a zalijeme smetanou. Necháme prohřát a podáváme s vařeným bramborem.

Od: Šárka75, 5.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, vepřové maso, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
440.80 kcal
Protein
38.04 g
Sacharidy
z toho cukr
35.24 g
7.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.34 g
7.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama