Vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kedlubnou, pórkem a smetanou
Máte-li rádi maso dušené v mrkvi, zkuste si recept trochu zpestřit přidáním další zeleniny a smetany.
Ingredience (4 x porce)
příloha
Postup přípravy
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a osmahneme s cibulkou.
Až se maso zatáhne, podlijeme ho vývarem nebo vroucí vodou, přidáme lžíci sójové omáčky a dusíme do poloměkka.
Potom k poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a kedlubnu.
Pórek nakrájený na kolečka vložíme do směsi až před koncem vaření.
Máme-li maso i zeleninu měkké, zredukujeme šťávu a zalijeme smetanou. Necháme prohřát a podáváme s vařeným bramborem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 440.80 kcal |
Protein: 38.04 g |
Sacharidy: 35.24 g |
z toho cukr: 7.83 g |
Tuk: 14.34 g |
z toho nas. MK: 7.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3011-veprova-kyta-s-korenovou-zeleninou-kedlubnou-porkem-a-smetanou