Vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kedlubnou, pórkem a smetanou

Máte-li rádi maso dušené v mrkvi, zkuste si recept trochu zpestřit přidáním další zeleniny a smetany.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a osmahneme s cibulkou.
  3. Až se maso zatáhne, podlijeme ho vývarem nebo vroucí vodou, přidáme lžíci sójové omáčky a dusíme do poloměkka.
  4. Potom k poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a kedlubnu.
  5. Pórek nakrájený na kolečka vložíme do směsi až před koncem vaření.
  6. Máme-li maso i zeleninu měkké, zredukujeme šťávu a zalijeme smetanou. Necháme prohřát a podáváme s vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 440.80 kcal | Protein: 38.04 g | Sacharidy: 35.24 g | z toho cukr: 7.83 g | Tuk: 14.34 g | z toho nas. MK: 7.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3011-veprova-kyta-s-korenovou-zeleninou-kedlubnou-porkem-a-smetanou