Vepřová kýta s pórkem a houbami

Libová vepřová kýta chutná výborně se zeleninou a pravými hříbky. Hodí se k bramborům i rýži. Jako rychlá večeře zachutná i s pečivem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou kýtu nakrájíme na drobnější kostičky. Najemno nakrájíme i pórek. Propláchneme jej na cedníku.
2.
Na pánvi s poklicí rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso. Snížíme teplotu, restujeme z obou stran. Přidáme kmín, pepř a sůl.
3.
Přimícháme pórek, krátce orestujeme a podlijeme vodou do 2/3. Dusíme na mírný stupeň alespoň jednu hodinu.
4.
Houby namočíme do mléka a necháme asi 15 minut. Poté přivedeme k varu a krátce povaříme. Přidáme k masu a pórku. Přidáváme až po první půl hodině vaření. Společně vaříme zbývající půl hodinu a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 4.12.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 52 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
304.10 kcal
Protein
37.18 g
Sacharidy
z toho cukr
22.88 g
8.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.83 g
1.72 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama