Vepřová kýta s pórkem a houbami

Libová vepřová kýta chutná výborně se zeleninou a pravými hříbky. Hodí se k bramborům i rýži. Jako rychlá večeře zachutná i s pečivem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na drobnější kostičky. Najemno nakrájíme i pórek. Propláchneme jej na cedníku.
  2. Na pánvi s poklicí rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso. Snížíme teplotu, restujeme z obou stran. Přidáme kmín, pepř a sůl.
  3. Přimícháme pórek, krátce orestujeme a podlijeme vodou do 2/3. Dusíme na mírný stupeň alespoň jednu hodinu.
  4. Houby namočíme do mléka a necháme asi 15 minut. Poté přivedeme k varu a krátce povaříme. Přidáme k masu a pórku. Přidáváme až po první půl hodině vaření. Společně vaříme zbývající půl hodinu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.10 kcal | Protein: 37.18 g | Sacharidy: 22.88 g | z toho cukr: 8.28 g | Tuk: 6.83 g | z toho nas. MK: 1.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2242-veprova-kyta-s-porkem-a-houbami