Vepřová na tymiánu se zakysanou smetanou

Vepřová pečeně nemusí patřit jen do trouby na pekáč. Výbornou úpravou je i pomalé dušení. Pak ji můžete podávat s nejrůznějšími omáčkami. Vyzkoušejte tymiánovou se zakysanou smetanou.

Ingredience

    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, trochu naklepeme. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a směsí koření divočina. Dáme na 2 lžíce sádla opéct zprudka z obou stran.
2.
Podlijeme do dvou třetin vodou, přidáme větvičky tymiánu a necháme zvolna dusit alespoň 1 hodinu. Pokud je třeba doléváme vodu.
3.
Poté vyjmeme maso, scedíme vývar. Na dvou lžících sádla zpěníme hladkou mouku, promícháme a přilijeme vývar. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Vrátíme maso a krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Od: Iva V, 6.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 42 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
900.75 kcal
Protein
29.82 g
Sacharidy
z toho cukr
11.15 g
3.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
81.87 g
35.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí