Vepřová na tymiánu se zakysanou smetanou

  • Přidat foto

Vepřová pečeně nemusí patřit jen do trouby na pekáč. Výbornou úpravou je i pomalé dušení. Pak ji můžete podávat s nejrůznějšími omáčkami. Vyzkoušejte tymiánovou se zakysanou smetanou.

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, trochu naklepeme. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a směsí koření divočina. Dáme na 2 lžíce sádla opéct zprudka z obou stran.
2.
Podlijeme do dvou třetin vodou, přidáme větvičky tymiánu a necháme zvolna dusit alespoň 1 hodinu. Pokud je třeba doléváme vodu.
3.
Poté vyjmeme maso, scedíme vývar. Na dvou lžících sádla zpěníme hladkou mouku, promícháme a přilijeme vývar. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Vrátíme maso a krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Od: Iva V, 6.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
730.80 kcal
Protein
30.13 g
Sacharidy
z toho cukr
12.19 g
3.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
62.33 g
26.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.