Vepřová pečeně nemusí patřit jen do trouby na pekáč. Výbornou úpravou je i pomalé dušení. Pak ji můžete podávat s nejrůznějšími omáčkami. Vyzkoušejte tymiánovou se zakysanou smetanou.
Ingredience (2 x porce)
nebo
Postup přípravy
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, trochu naklepeme. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a směsí koření divočina. Dáme na 2 lžíce sádla opéct zprudka z obou stran.
Podlijeme do dvou třetin vodou, přidáme větvičky tymiánu a necháme zvolna dusit alespoň 1 hodinu. Pokud je třeba doléváme vodu.
Poté vyjmeme maso, scedíme vývar. Na dvou lžících sádla zpěníme hladkou mouku, promícháme a přilijeme vývar. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Vrátíme maso a krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 732.70 kcal |
Protein: 29.33 g |
Sacharidy: 10.56 g |
z toho cukr: 2.82 g |
Tuk: 63.66 g |
z toho nas. MK: 25.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1445-veprova-na-tymianu-se-zakysanou-smetanou