Hovězí maso s tymiánem

Pomalu dušené hovězí maso je největší pochoutkou, kterou můžete připravit k nedělnímu obědu. Zkuste úpravu na způsob divočiny a přidejte tymián. Výborné je s rýží, knedlíkem i těstovinou.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme a okořeníme. Soli dáme 1 lžičku.
2.
Cibuli nakrájíme na kostičky, rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme cibuli. Přidáme okořeněné maso a zprudka opečeme z jedné strany.
3.
Otočíme a podlijeme. Dusíme dvě až 3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Přiléváme vodu.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit a přilejeme vývar. Množství podle hustoty omáčky.
5.
Omáčku ochutíme solí a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso bez cibule.

Od: Ráďa 78, 1.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 3 hod
Počet porcí: 2 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 58 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
881.00 kcal
Protein
45.94 g
Sacharidy
z toho cukr
19.01 g
8.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
69.02 g
35.87 g

Detailní rozpis podle ingrediencí