Hovězí maso s tymiánem

Pomalu dušené hovězí maso je největší pochoutkou, kterou můžete připravit k nedělnímu obědu. Zkuste úpravu na způsob divočiny a přidejte tymián. Výborné je s rýží, knedlíkem i těstovinou.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme a okořeníme. Soli dáme 1 lžičku.
2.
Cibuli nakrájíme na kostičky, rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme cibuli. Přidáme okořeněné maso a zprudka opečeme z jedné strany.
3.
Otočíme a podlijeme. Dusíme dvě až 3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Přiléváme vodu.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit a přilejeme vývar. Množství podle hustoty omáčky.
5.
Omáčku ochutíme solí a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso bez cibule.

Od: Ráďa 78, 1.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 55 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
706.67 kcal
Protein
46.04 g
Sacharidy
z toho cukr
19.29 g
8.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
49.34 g
27.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.