Hovězí maso s tymiánem

Pomalu dušené hovězí maso je největší pochoutkou, kterou můžete připravit k nedělnímu obědu. Zkuste úpravu na způsob divočiny a přidejte tymián. Výborné je s rýží, knedlíkem i těstovinou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme a okořeníme. Soli dáme 1 lžičku.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme cibuli. Přidáme okořeněné maso a zprudka opečeme z jedné strany.
  3. Otočíme a podlijeme. Dusíme dvě až 3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Přiléváme vodu.
  4. Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit a přilejeme vývar. Množství podle hustoty omáčky.
  5. Omáčku ochutíme solí a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso bez cibule.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 695.25 kcal | Protein: 45.17 g | Sacharidy: 17.63 g | z toho cukr: 6.43 g | Tuk: 48.66 g | z toho nas. MK: 25.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1515-hovezi-maso-s-tymianem