Pomalu dušené hovězí maso je největší pochoutkou, kterou můžete připravit k nedělnímu obědu. Zkuste úpravu na způsob divočiny a přidejte tymián. Výborné je s rýží, knedlíkem i těstovinou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso očistíme a okořeníme. Soli dáme 1 lžičku.
Cibuli nakrájíme na kostičky, rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme cibuli. Přidáme okořeněné maso a zprudka opečeme z jedné strany.
Otočíme a podlijeme. Dusíme dvě až 3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Přiléváme vodu.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit a přilejeme vývar. Množství podle hustoty omáčky.
Omáčku ochutíme solí a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso bez cibule.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 695.25 kcal |
Protein: 45.17 g |
Sacharidy: 17.63 g |
z toho cukr: 6.43 g |
Tuk: 48.66 g |
z toho nas. MK: 25.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1515-hovezi-maso-s-tymianem