Hovězí maso s loupanými rajčaty

Chuťově nejoblíbenější druh masa, a přesto se na našich talířích objevuje velmi zřídka. Na vině je především nutnost dlouhé úpravy. Když ji ale podstoupíte, čeká vás úžasná dobrota. Třeba s loupanými rajčaty.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso očistíme, omyjeme a rozkrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, zasypeme lžící papriky.
2.
Nakrájíme cibuli, a opečeme ji na rozehřátých 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso a zprudka opečeme z jedné strany. Otočíme maso a podlijeme vodou do 2/3 směsi. Přidáme druhou lžíci papriky a dusíme na mírném stupni. Doba dušení masa se blíží 3 hodinám. Průběžně doléváme vodu.
3.
Až je maso měkké, slejeme přes cedník vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme 2 lžíce hladké mouky. Necháme zpěnit a zalejeme vývarem. Podle hustoty přidáváme vodu.
4.
Do základu přidáme celou konzervu loupaných krájených rajčat. Ochutíme oreganem a podáváme s těstovinami.

Od: Ráďa 78, 25.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 49 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
430.08 kcal
Protein
21.37 g
Sacharidy
z toho cukr
30.48 g
16.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.62 g
13.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.