Hovězí maso s loupanými rajčaty

Chuťově nejoblíbenější druh masa, a přesto se na našich talířích objevuje velmi zřídka. Na vině je především nutnost dlouhé úpravy. Když ji ale podstoupíte, čeká vás úžasná dobrota. Třeba s loupanými rajčaty.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, omyjeme a rozkrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, zasypeme lžící papriky.
  2. Nakrájíme cibuli, a opečeme ji na rozehřátých 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso a zprudka opečeme z jedné strany. Otočíme maso a podlijeme vodou do 2/3 směsi. Přidáme druhou lžíci papriky a dusíme na mírném stupni. Doba dušení masa se blíží 3 hodinám. Průběžně doléváme vodu.
  3. Až je maso měkké, slejeme přes cedník vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme 2 lžíce hladké mouky. Necháme zpěnit a zalejeme vývarem. Podle hustoty přidáváme vodu.
  4. Do základu přidáme celou konzervu loupaných krájených rajčat. Ochutíme oreganem a podáváme s těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 381.19 kcal | Protein: 20.90 g | Sacharidy: 25.96 g | z toho cukr: 13.28 g | Tuk: 43.24 g | z toho nas. MK: 10.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1503-hovezi-maso-s-loupanymi-rajcaty