Chuťově nejoblíbenější druh masa, a přesto se na našich talířích objevuje velmi zřídka. Na vině je především nutnost dlouhé úpravy. Když ji ale podstoupíte, čeká vás úžasná dobrota. Třeba s loupanými rajčaty.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso očistíme, omyjeme a rozkrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, zasypeme lžící papriky.
Nakrájíme cibuli, a opečeme ji na rozehřátých 2 lžících sádla. Přidáme hovězí maso a zprudka opečeme z jedné strany. Otočíme maso a podlijeme vodou do 2/3 směsi. Přidáme druhou lžíci papriky a dusíme na mírném stupni. Doba dušení masa se blíží 3 hodinám. Průběžně doléváme vodu.
Až je maso měkké, slejeme přes cedník vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla a přidáme 2 lžíce hladké mouky. Necháme zpěnit a zalejeme vývarem. Podle hustoty přidáváme vodu.
Do základu přidáme celou konzervu loupaných krájených rajčat. Ochutíme oreganem a podáváme s těstovinami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 381.19 kcal |
Protein: 20.90 g |
Sacharidy: 25.96 g |
z toho cukr: 13.28 g |
Tuk: 43.24 g |
z toho nas. MK: 10.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1503-hovezi-maso-s-loupanymi-rajcaty