Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou

Hovězí maso si žádá delší dobu vaření, ale patří mezi chuťově nejlepší. Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou jsme si oblíbili proto, že se dá připravit ve větším množství a druhý den jen vystřídat přílohu. Není mnoho jídel, které by chutnaly s pečivem, knedlíkem, rýží i těstovinami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na menší kostičky. Na sádle orestujeme cibule nakrájené nadrobno a přidáme hovězí kostky. Okořeníme a společně promícháme. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
2.
Podlijeme vodou a dusíme asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. Případně doléváme vodu.
3.
Po dvou hodinách přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme společně další hodinu.
4.
Až je maso měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, necháme zhoustnout. Množství smetany regulujte podle množství vývaru z hovězího. Kdo má méně vývaru dá více smetany a naopak.
5.
Podáváme s rýží, knedlíkem, pečivem nebo těstovinami.

Od: Iva V, 3.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
3 hod vaření
3 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
438.41 kcal
Protein
24.04 g
Sacharidy
z toho cukr
7.38 g
3.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.76 g
19.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama