Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou

Hovězí maso si žádá delší dobu vaření, ale patří mezi chuťově nejlepší. Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou jsme si oblíbili proto, že se dá připravit ve větším množství a druhý den jen vystřídat přílohu. Není mnoho jídel, které by chutnaly s pečivem, knedlíkem, rýží i těstovinami.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na menší kostičky. Na sádle orestujeme cibule nakrájené nadrobno a přidáme hovězí kostky. Okořeníme a společně promícháme. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
  2. Podlijeme vodou a dusíme asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. Případně doléváme vodu.
  3. Po dvou hodinách přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme společně další hodinu.
  4. Až je maso měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, necháme zhoustnout. Množství smetany regulujte podle množství vývaru z hovězího. Kdo má méně vývaru dá více smetany a naopak.
  5. Podáváme s rýží, knedlíkem, pečivem nebo těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 450.72 kcal | Protein: 23.62 g | Sacharidy: 8.64 g | z toho cukr: 3.74 g | Tuk: 35.74 g | z toho nas. MK: 20.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2040-hovezi-na-smetane-s-hlivou-ustricnou