Hovězí maso si žádá delší dobu vaření, ale patří mezi chuťově nejlepší. Hovězí na smetaně s hlívou ústřičnou jsme si oblíbili proto, že se dá připravit ve větším množství a druhý den jen vystřídat přílohu. Není mnoho jídel, které by chutnaly s pečivem, knedlíkem, rýží i těstovinami.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na menší kostičky. Na sádle orestujeme cibule nakrájené nadrobno a přidáme hovězí kostky. Okořeníme a společně promícháme. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
Podlijeme vodou a dusíme asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. Případně doléváme vodu.
Po dvou hodinách přidáme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme společně další hodinu.
Až je maso měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, necháme zhoustnout. Množství smetany regulujte podle množství vývaru z hovězího. Kdo má méně vývaru dá více smetany a naopak.
Podáváme s rýží, knedlíkem, pečivem nebo těstovinami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 438.41 kcal |
Protein: 24.04 g |
Sacharidy: 7.38 g |
z toho cukr: 3.31 g |
Tuk: 34.76 g |
z toho nas. MK: 19.69 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2040-hovezi-na-smetane-s-hlivou-ustricnou