Koprovka s hovězím
Koprová omáčka s hovězím masem je klasika české kuchyně, která spojuje jemně nakyslou a sladkou chuť omáčky s měkkým, vařeným hovězím masem. Toto oblíbené jídlo je ideální pro rodinný oběd a skvěle se doplňuje s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami. Recept nabízí harmonii tradičních chutí a jeho příprava, ačkoli zabere trochu času, se odmění dokonale vyváženým pokrmem.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Hovězí maso opláchneme pod studenou vodou a vložíme do hrnce.
                2.
                    Přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky.
                3.
                    Přidáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Mírně osolíme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
                4.
                    Přivedeme k varu. Poté stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
                5.
                    Maso po uvaření vyjmeme z vývaru a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme jej na plátky.
                6.
                    Po dobu vaření masa si připravíme omáčku.  V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Uděláme světlou jíšku – mícháme, aby mouka lehce zhnědla, ale nepřipalovala se.
                7.
                    Postupně přiléváme mléko a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Necháme omáčku na mírném ohni vařit asi 10 minut, aby zhoustla.
                8.
                    Přidáme jemně nasekaný čerstvý kopr a povaříme ještě 5 minut.
                9.
                    Vmícháme smetanu, ocet, cukr a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Povaříme další 2–3 minuty. Pokud je omáčka moc hustá, můžeme přidat trochu mléka nebo vody z vývaru.
                10.
                    Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 1,008.25 kcal | 
| Protein | 55.77 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 99.21 g 19.55 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 42.50 g 21.61 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

