Hovězí roštěná s houbovou omáčkou
Šťavnatá hovězí roštěná podávaná s jemnou houbovou omáčkou patří mezi klasické české pokrmy. Maso se nejprve prudce opeče, aby získalo chuť, a poté se dusí doměkka. Houbová omáčka dodá celému jídlu nádhernou vůni lesa a krémovou konzistenci.
Reklama
Postup přípravy
1.
Osolíme a opepříme plátky roštěné z obou stran.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a roštěnou zprudka opečeme, aby se zatáhla a získala barvu.
3.
Podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 35–40 minut, dokud maso nezměkne.
4.
Na jiné pánvi orestujeme cibuli na másle, až zesklovatí.
5.
Přidáme nakrájené houby, osolíme a opepříme a necháme je pustit šťávu.
6.
Zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme.
7.
Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
8.
Vmícháme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
9.
Přidáme nasekanou petrželku a omáčku stáhneme z ohně.
10.
Podáváme měkkou roštěnou přelitou houbovou omáčkou a doplníme oblíbenou přílohou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
841.43 kcal |
Protein |
52.76 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
83.87 g
8.53 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.55 g
12.78 g
|
Reklama
Reklama




