Hovězí roštěná s houbovou omáčkou

Šťavnatá hovězí roštěná podávaná s jemnou houbovou omáčkou patří mezi klasické české pokrmy. Maso se nejprve prudce opeče, aby získalo chuť, a poté se dusí doměkka. Houbová omáčka dodá celému jídlu nádhernou vůni lesa a krémovou konzistenci.

Ingredience (4 x porce)

Na maso

Na houbovou omáčku

Příloha

Postup přípravy

  1. Osolíme a opepříme plátky roštěné z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a roštěnou zprudka opečeme, aby se zatáhla a získala barvu.
  3. Podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 35–40 minut, dokud maso nezměkne.
  4. Na jiné pánvi orestujeme cibuli na másle, až zesklovatí.
  5. Přidáme nakrájené houby, osolíme a opepříme a necháme je pustit šťávu.
  6. Zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme.
  7. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
  8. Vmícháme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  9. Přidáme nasekanou petrželku a omáčku stáhneme z ohně.
  10. Podáváme měkkou roštěnou přelitou houbovou omáčkou a doplníme oblíbenou přílohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 841.43 kcal | Protein: 52.76 g | Sacharidy: 83.87 g | z toho cukr: 8.53 g | Tuk: 31.55 g | z toho nas. MK: 12.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4648-hovezi-rostena-s-houbovou-omackou