Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory
Pořádný kousek kvalitního masa nám určitě přijde k chuti téměř vždy, dnes tedy s fazolkami a slaninou.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
                2.
                    Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
                3.
                    Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
                4.
                    Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
                5.
                    Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
                6.
                    Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
                7.
                    Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
                8.
                    Dle chuti podáváme s dresinkem, třeba bílý jogurt + česnek + sůl + pepř.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                804.14 kcal  | 
            
Protein  | 
                66.96 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     29.16 g 
                    5.23 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     45.04 g 
                    14.71 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



