Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory

Pořádný kousek kvalitního masa nám určitě přijde k chuti téměř vždy, dnes tedy s fazolkami a slaninou.

Reklama

Ingredience

na slaninové lusky

příloha

dresink

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
2.
Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
3.
Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
4.
Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
5.
Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
6.
Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
7.
Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
8.
Dle chuti podáváme s dresinkem, třeba bílý jogurt + česnek + sůl + pepř.

Od: Šárka75, 3.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 170 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
804.14 kcal
Protein
66.96 g
Sacharidy
z toho cukr
29.16 g
5.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.04 g
14.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama