Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory

Pořádný kousek kvalitního masa nám určitě přijde k chuti téměř vždy, dnes tedy s fazolkami a slaninou.

Ingredience (4 x porce)

na slaninové lusky

příloha

dresink

Postup přípravy

  1. Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
  2. Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
  3. Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
  4. Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
  5. Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
  6. Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
  7. Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
  8. Dle chuti podáváme s dresinkem, třeba bílý jogurt + česnek + sůl + pepř.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 804.14 kcal | Protein: 66.96 g | Sacharidy: 29.16 g | z toho cukr: 5.23 g | Tuk: 45.04 g | z toho nas. MK: 14.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2143-hovezi-rostena-se-slaninovymi-fazolkami-a-opecenymi-brambory