Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory
Pořádný kousek kvalitního masa nám určitě přijde k chuti téměř vždy, dnes tedy s fazolkami a slaninou.
Ingredience (4 x porce)
na slaninové lusky
příloha
dresink
Postup přípravy
Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.
Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.
Dle chuti podáváme s dresinkem, třeba bílý jogurt + česnek + sůl + pepř.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 804.14 kcal |
Protein: 66.96 g |
Sacharidy: 29.16 g |
z toho cukr: 5.23 g |
Tuk: 45.04 g |
z toho nas. MK: 14.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2143-hovezi-rostena-se-slaninovymi-fazolkami-a-opecenymi-brambory