Roštěná s rýží

Roštěná je klasika a většina strávníků ji miluje. Že jste ji nikdy nepřipravovali? Potom zkuste tento recept.

Ingredience

    • nebo

Jako příloha

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěné hovězí maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2.
Na pánvi na rozpáleném oleji roštěnky zprudka opečeme. Vyjmeme stranou na talíř a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Tu i s masem vložíme do kastrolu, přidáme lžíci plnotučné hořčice, vývar a dusíme doměkka cca minimálně 1,5 hodiny, někdy je potřeba i více. Záleží také, zda dusíte maso v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
3.
Omáčku již není třeba zahušťovat, zahustí se moukou, ve které byly roštěnky obalené. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.

Od: Šárka75, 27.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 2 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
530.96 kcal
Protein
37.50 g
Sacharidy
z toho cukr
68.87 g
1.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.53 g
7.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.