Roštěná s rýží
-
-
- Přidat foto
-
Reklama
Roštěná je klasika a většina strávníků ji miluje. Že jste ji nikdy nepřipravovali? Potom zkuste tento recept.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Jako příloha
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Očištěné hovězí maso si nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2.
Na pánvi na rozpáleném oleji roštěnky zprudka opečeme. Vyjmeme stranou na talíř a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Tu i s masem vložíme do kastrolu, přidáme lžíci plnotučné hořčice, vývar a dusíme doměkka cca minimálně 1,5 hodiny, někdy je potřeba i více. Záleží také, zda dusíte maso v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
3.
Omáčku již není třeba zahušťovat, zahustí se moukou, ve které byly roštěnky obalené. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | hlavní chod, česká, hovězí maso, bez laktózy |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
532.61 kcal |
Protein |
37.43 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
69.14 g
1.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.61 g
7.64 g
|
Mohlo by vás zajímat
Reklama
Reklama