Roštěná na houbách

-
- Přidat foto
-
Reklama
Houbařská sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte výbornou hovězí roštěnou a recept, který bude chutnat celé rodině. Do této skvělé omáčky můžete přidat houby sušené i čerstvé a tak i v zimě si připomenout pozdní letní čas, kdy lesy byly plné hub. Vyzkoušejte tento skvělý recept a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Připravíme si cibuli a nakrájíme na jemno. Do hrnce připravíme olej a cibuli na něm pomalu osmahneme do zlatova.
2.
Hovězí maso si nakrájíme na plátky a každý plátek osolíme a opepříme a z obou stran obalíme v mouce.
3.
Než se nám do zlatova osmahne cibulka, připravíme si hrnec a připravíme si hovězí vývar. Můžete z bujónu nebo si ho připravit z kostí na polévku.
4.
Jakmile je cibulka do zlatova, zesílíme plamen a maso obalené v mouce z obou stran v hrnci prudce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vodou v které jsou namočené houby.
5.
Připravíme si pánvičku, na které rozpustíme máslo a jednu cibulku. Cibulku opět orestujeme, a jakmile je do zlatova přidáme čerstvé či sušené houby a necháme cca 5 min. na pánvi osmahnout.
6.
Poté přidáme k masu a necháme i s ním dusit do změknutí.
7.
Jakmile je maso měkké, stačí už připravenou směsí z mouky a vody dohustit a dochutit. A můžeme podávat. Skvělá příloha je rýže, ale skvěle se k tomuto jídlu hodí i hranolky. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 1 hod vaření 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 86 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | hlavní chod, česká, rýže, houby, hovězí maso |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
538.91 kcal |
Protein |
36.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.62 g
4.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.22 g
4.41 g
|
Mohlo by vás zajímat
Reklama
Reklama