Roštěná na houbách

  • Přidat foto

Houbařská sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte výbornou hovězí roštěnou a recept, který bude chutnat celé rodině. Do této skvělé omáčky můžete přidat houby sušené i čerstvé a tak i v zimě si připomenout pozdní letní čas, kdy lesy byly plné hub. Vyzkoušejte tento skvělý recept a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si cibuli a nakrájíme na jemno. Do hrnce připravíme olej a cibuli na něm pomalu osmahneme do zlatova.
2.
Hovězí maso si nakrájíme na plátky a každý plátek osolíme a opepříme a z obou stran obalíme v mouce.
3.
Než se nám do zlatova osmahne cibulka, připravíme si hrnec a připravíme si hovězí vývar. Můžete z bujónu nebo si ho připravit z kostí na polévku.
4.
Jakmile je cibulka do zlatova, zesílíme plamen a maso obalené v mouce z obou stran v hrnci prudce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vodou v které jsou namočené houby.
5.
Připravíme si pánvičku, na které rozpustíme máslo a jednu cibulku. Cibulku opět orestujeme, a jakmile je do zlatova přidáme čerstvé či sušené houby a necháme cca 5 min. na pánvi osmahnout.
6.
Poté přidáme k masu a necháme i s ním dusit do změknutí.
7.
Jakmile je maso měkké, stačí už připravenou směsí z mouky a vody dohustit a dochutit. A můžeme podávat. Skvělá příloha je rýže, ale skvěle se k tomuto jídlu hodí i hranolky. Přejeme dobrou chuť!

Od: Marie, 1.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
1 hod vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 86 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, rýže, houby, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
582.95 kcal
Protein
35.50 g
Sacharidy
z toho cukr
72.33 g
4.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.39 g
8.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.