Roštěná na houbách

Houbařská sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte výbornou hovězí roštěnou a recept, který bude chutnat celé rodině. Do této skvělé omáčky můžete přidat houby sušené i čerstvé a tak i v zimě si připomenout pozdní letní čas, kdy lesy byly plné hub. Vyzkoušejte tento skvělý recept a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si cibuli a nakrájíme na jemno. Do hrnce připravíme olej a cibuli na něm pomalu osmahneme do zlatova.
  2. Hovězí maso si nakrájíme na plátky a každý plátek osolíme a opepříme a z obou stran obalíme v mouce.
  3. Než se nám do zlatova osmahne cibulka, připravíme si hrnec a připravíme si hovězí vývar. Můžete z bujónu nebo si ho připravit z kostí na polévku.
  4. Jakmile je cibulka do zlatova, zesílíme plamen a maso obalené v mouce z obou stran v hrnci prudce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vodou v které jsou namočené houby.
  5. Připravíme si pánvičku, na které rozpustíme máslo a jednu cibulku. Cibulku opět orestujeme, a jakmile je do zlatova přidáme čerstvé či sušené houby a necháme cca 5 min. na pánvi osmahnout.
  6. Poté přidáme k masu a necháme i s ním dusit do změknutí.
  7. Jakmile je maso měkké, stačí už připravenou směsí z mouky a vody dohustit a dochutit. A můžeme podávat. Skvělá příloha je rýže, ale skvěle se k tomuto jídlu hodí i hranolky. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 538.91 kcal | Protein: 36.03 g | Sacharidy: 70.62 g | z toho cukr: 4.19 g | Tuk: 11.22 g | z toho nas. MK: 4.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2038-rostena-na-houbach