Houbařská sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte výbornou hovězí roštěnou a recept, který bude chutnat celé rodině.
Do této skvělé omáčky můžete přidat houby sušené i čerstvé a tak i v zimě si připomenout pozdní letní čas, kdy lesy byly plné hub. Vyzkoušejte tento skvělý recept a dejte nám pak vědět, jak vám chutnal.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Připravíme si cibuli a nakrájíme na jemno. Do hrnce připravíme olej a cibuli na něm pomalu osmahneme do zlatova.
Hovězí maso si nakrájíme na plátky a každý plátek osolíme a opepříme a z obou stran obalíme v mouce.
Než se nám do zlatova osmahne cibulka, připravíme si hrnec a připravíme si hovězí vývar. Můžete z bujónu nebo si ho připravit z kostí na polévku.
Jakmile je cibulka do zlatova, zesílíme plamen a maso obalené v mouce z obou stran v hrnci prudce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vodou v které jsou namočené houby.
Připravíme si pánvičku, na které rozpustíme máslo a jednu cibulku. Cibulku opět orestujeme, a jakmile je do zlatova přidáme čerstvé či sušené houby a necháme cca 5 min. na pánvi osmahnout.
Poté přidáme k masu a necháme i s ním dusit do změknutí.
Jakmile je maso měkké, stačí už připravenou směsí z mouky a vody dohustit a dochutit. A můžeme podávat. Skvělá příloha je rýže, ale skvěle se k tomuto jídlu hodí i hranolky. Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 538.91 kcal |
Protein: 36.03 g |
Sacharidy: 70.62 g |
z toho cukr: 4.19 g |
Tuk: 11.22 g |
z toho nas. MK: 4.41 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2038-rostena-na-houbach