Vepřové dušené na bylinkách s bílým vínem a smetanou
Vepřové dušené na bylinkách s bílým vínem a smetanou je jednoduchý, ale velmi chutný recept, který kombinuje jemné plátky vepřového masa s bohatou bílou omáčkou plnou bylinek a smetany. Toto jídlo se skvěle hodí k lehce nadýchané rýži, která krásně vstřebává šťávu z omáčky. Ideální volba pro chutný a pohodový oběd nebo večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřové plátky osolíme a opepříme z obou stran.
2.
Na pánvi nebo ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej. Plátky masa vložíme do pánve a opékáme je z obou stran dozlatova, cca 3-4 minuty na každé straně (v závislosti na tloušťce plátků). Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme.
3.
Na té samé pánvi přidáme nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme je, dokud nezesklovatí (asi 2 minuty). Poté přilijeme bílé víno a necháme ho chvíli povařit, aby se alkohol odpařil (asi 3-4 minuty).
4.
Přidáme rozmarýn, bobkový list a podle potřeby osolíme a opepříme. Vložíme zpět opražené plátky masa do omáčky, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 25–30 minut, dokud maso nebude měkké.
5.
Po upečení masa přilijeme smetanu ke šlehání a vše důkladně promícháme. Omáčku necháme ještě chvíli povařit, aby zhoustla a získala krémovou konzistenci. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji na mírném ohni lehce odpařit.
6.
Hotové maso s omáčkou podáváme s přílohou podle vlastního výběru, například s rýží nebo bramborami.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
572.98 kcal |
Protein |
41.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.80 g
2.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.03 g
19.16 g
|
Reklama
Reklama