Vepřová kýta v jemné sladké omáčce s příchutí majoránky.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Opláchnuté plátky vepřové kýty si naklepeme, osolíme a opepříme.
Majoránku si smícháme s lžící oleje a promícháme. Tímto potřeme plátky kýty a necháme chvíli marinovat.
Rozehřejeme si pánev a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Poté zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Zhruba 40 minut.
Po změknutí masa, přidáme smetanu a polovinu brusinek. Vaříme do zhoustnutí.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a při podávání dozdobíme druhou polovinou brusinek.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 634.06 kcal |
Protein: 34.50 g |
Sacharidy: 18.54 g |
z toho cukr: 17.47 g |
Tuk: 47.97 g |
z toho nas. MK: 25.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2854-veprova-kyta-na-majorance-s-brusinkami