Vepřová kýta na majoránce s brusinkami

Vepřová kýta v jemné sladké omáčce s příchutí majoránky.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Opláchnuté plátky vepřové kýty si naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Majoránku si smícháme s lžící oleje a promícháme. Tímto potřeme plátky kýty a necháme chvíli marinovat.
  3. Rozehřejeme si pánev a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Poté zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Zhruba 40 minut.
  4. Po změknutí masa, přidáme smetanu a polovinu brusinek. Vaříme do zhoustnutí.
  5. Můžeme podávat s vařeným bramborem a při podávání dozdobíme druhou polovinou brusinek.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 634.06 kcal | Protein: 34.50 g | Sacharidy: 18.54 g | z toho cukr: 17.47 g | Tuk: 47.97 g | z toho nas. MK: 25.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2854-veprova-kyta-na-majorance-s-brusinkami