Vepřová na pepři s listovým špenátem

Pomalu dušená vepřová kýta výborně chutná se špenátem. Je třeba použít listový špenát a nechvátat na přípravu masa. Dlouhé dušení je zárukou výborného výsledku.

Ingredience (4 x porce)

Špenát

Postup přípravy

  1. Vepřovou nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli. Promícháme. Dáme maso a posypeme rozmarýnem. Orestujeme z jedné strany.
  3. Otočíme a posypeme rozmarýnem i druhou stranu.
  4. Podlijeme vodou a přidáme celý pepř. Snížíme teplotu a dusíme okolo 2 hodin na co nejmenší stupeň. Maso bude jen probublávat. Několikrát přilijeme vodu a alespoň 1x otočíme.
  5. Mezitím připravíme špenát. Pokud budeme pracovat se zmrazeným, necháme rozmrznout. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme listový špenát. Podlijeme trochou mléka a necháme provařit.
  6. Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Až je špenát hotový, vypneme pánev a vmícháme zakysanou smetanu.
  7. Podáváme s brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 426.08 kcal | Protein: 32.19 g | Sacharidy: 11.19 g | z toho cukr: 4.92 g | Tuk: 27.16 g | z toho nas. MK: 11.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1817-veprova-na-pepri-s-listovym-spenatem