Pomalu dušená vepřová kýta výborně chutná se špenátem. Je třeba použít listový špenát a nechvátat na přípravu masa. Dlouhé dušení je zárukou výborného výsledku.
Ingredience (4 x porce)
Špenát
Postup přípravy
Vepřovou nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli. Promícháme. Dáme maso a posypeme rozmarýnem. Orestujeme z jedné strany.
Otočíme a posypeme rozmarýnem i druhou stranu.
Podlijeme vodou a přidáme celý pepř. Snížíme teplotu a dusíme okolo 2 hodin na co nejmenší stupeň. Maso bude jen probublávat. Několikrát přilijeme vodu a alespoň 1x otočíme.
Mezitím připravíme špenát. Pokud budeme pracovat se zmrazeným, necháme rozmrznout. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme listový špenát. Podlijeme trochou mléka a necháme provařit.
Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Až je špenát hotový, vypneme pánev a vmícháme zakysanou smetanu.
Podáváme s brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 426.08 kcal |
Protein: 32.19 g |
Sacharidy: 11.19 g |
z toho cukr: 4.92 g |
Tuk: 27.16 g |
z toho nas. MK: 11.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1817-veprova-na-pepri-s-listovym-spenatem