Vepřové plátky se sosíkem s výraznou chutí

Překvapte svou rodinu skvělým nedělním obědem a vyzkoušejte recept na vepřové plátky se sosíkem s výraznou chutí, které zaručeně budou chutnat všem. Při přípravě tohoto pokrmu je velmi důležité dodržet správný postup na přípravu vepřového masa. Pokud vše správně dodržíte, můžete se těšit na dokonalou souhru chutí a pokrm, který si zamilujete.

Ingredience

Na přípravu masa

Na příravu sosu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nejprve omyjeme a nakrájíme proti masovému vláknu na 0,5cm tlusté plátky.
2.
Vepřové plátky z jedné strany naklepeme a nařízneme okraje v rozestupu 2cm kolem celého plátku. Díky tomu se maso na pánvi nezkroutí.
3.
Připravené vepřové plátky z obou stran osolíme a opepříme.
4.
Naklepanou stranu masa obalíme v mouce.
5.
Přichystáme si pánvičku s olejem a necháme ji rozehřát na nejvyšší stupeň.
6.
Maso na pánvi z každé strany restujeme cca 2-3min. až bude opečené do zlatova.
7.
Jakmile je maso hotové, vložíme ho do vyhřáté mísy. Je potřeba dávat pozor na to, aby nádoba, v které maso bude stát, než připravíme sosík, byla stále teplá. Předejdeme tím ztuhnutí masa.
8.
Z pánvičky odstraníme zbytky oleje. Ponecháme na ni připečené zbytky z masa - výpek, který využijeme na přípravu sosu.
9.
Do hrnce si přichystáme 0,5l vody, přidáme bujón a necháme 1 min. projít varem.
10.
Jakmile máme vývar připravený, nalijeme ho do rozpálené pánve s připeklými kousky masa a promícháme s bujónem tak, aby se chutě propojily. Opět necháme projít prudkým varem cca 1-2 min.
11.
Když je sos hotový vložíme do něj vepřové plátky (postupně) a necháme každý plátek v sosíku ještě z každé strany osmahnout 2-3 min. Díky tomu se krásně propojí chutě a vznikne výrazná chuť sosu.
12.
Nyní už stačí jen slít sos do misky a připravit přílohu. K vepřovým plátkům se skvěle hodí opečené česnekové brambory, ale výborné jsou i hranolky nebo vařené brambory. Dobrou chuť!

Od: Marie, 1.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 49 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
636.57 kcal
Protein
48.04 g
Sacharidy
z toho cukr
20.16 g
0.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.42 g
13.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí