Vepřový řízek

Vepřový řízek je klasické jídlo, které potěší milovníky smaženého a šťavnatého masa. Jeho příprava je relativně jednoduchá, ale výsledek je skvělý - chutný, křupavý a plný aroma.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Řízky si připravíme tak, že každý řízek položíme na pracovní plochu a lehce je naklepeme kuchyňským kladívkem. Tím řízky ztenčíme a zjemníme.
2.
Připravíme si tři misky. V jedné smícháme hladkou mouku s trochou soli a pepře. Ve druhé rozmícháme vejce. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
3.
Každý řízek nejprve obalíme v mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ujistíme se, že řízek je rovnoměrně obalený po celé ploše.
4.
Na pánvi si rozehřejeme máslo. Přidáme obalené řízky a smažíme je z obou stran dozlatova. Můžeme použít středně vysokou teplotu, aby se řízky správně zatáhly a byly křupavé.
5.
Jakmile jsou řízky zlatavé a propečené, přeneseme je na talíř s kuchyňským papírem, aby se zbavily přebytečného tuku.
6.
Jako příloha jsou k řízkům nejvhodnější brambory v jakékoliv formě – pečené, vařené, šťouchané, bramborová kaše či hranolky. Navíc k nim lze přikusovat například kyselou okurku nebo ovocný kompot. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
378.31 kcal
Protein
41.86 g
Sacharidy
z toho cukr
2.86 g
0.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.21 g
10.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama