Holandský řízek

Šťavnatý řízek s lahodnou chutí sýru vám přijde k chuti v každém ročním období, při každé příležitosti, a dokonce i za studena.

Reklama

Ingredience

Na trojobal

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Namleté maso vložíme do mísy a zalijeme jej mlékem. Poté směs promícháme, pořádně uhladíme, přikryjeme a necháme přes noc odležet v lednici.
2.
Následující den přebytečné mléko scedíme. K masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, pepř a sůl. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
3.
Nyní si připravíme trojobal. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé vyklepneme 2 vejce, přidáme 3 lžíce mléka a vidličkou je prošleháme. Do třetí misky nasypeme strouhanku.
4.
Z masové směsi tvarujeme karbanátky. Směs je měkká a mazlavá, proto nám tvarování půjde nejlépe, když si připravíme misku s vodou a před tvarováním si vždy ruce namočíme.
5.
Nakonec obalíme připravené karbanátky v trojobalu. Nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
6.
Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi do zlatova, přibližně 8 minut z každé strany. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min příprava
15 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,211.64 kcal
Protein
34.63 g
Sacharidy
z toho cukr
3.66 g
1.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
116.55 g
46.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama