Holandský řízek

Šťavnatý řízek s lahodnou chutí sýru vám přijde k chuti v každém ročním období, při každé příležitosti, a dokonce i za studena.

Ingredience (4 x porce)

Na trojobal

Postup přípravy

  1. Namleté maso vložíme do mísy a zalijeme jej mlékem. Poté směs promícháme, pořádně uhladíme, přikryjeme a necháme přes noc odležet v lednici.
  2. Následující den přebytečné mléko scedíme. K masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, pepř a sůl. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
  3. Nyní si připravíme trojobal. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé vyklepneme 2 vejce, přidáme 3 lžíce mléka a vidličkou je prošleháme. Do třetí misky nasypeme strouhanku.
  4. Z masové směsi tvarujeme karbanátky. Směs je měkká a mazlavá, proto nám tvarování půjde nejlépe, když si připravíme misku s vodou a před tvarováním si vždy ruce namočíme.
  5. Nakonec obalíme připravené karbanátky v trojobalu. Nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  6. Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi do zlatova, přibližně 8 minut z každé strany. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,211.64 kcal | Protein: 34.63 g | Sacharidy: 3.66 g | z toho cukr: 1.16 g | Tuk: 116.55 g | z toho nas. MK: 46.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3942-holandsky-rizek