Pečené řízky z krkovičky

Možná si řeknete, že udělat řízek přeci umí každý. Ale sám jsem se několikrát u tvrdých a suchých řízků přesvědčil, že dobrý řízek vyžaduje taky trochu umění. Pomůže vám trouba.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky lehce rozklepeme. Důkladně posolíme z obou stran. Soli se není třeba bát. Poté opepříme.
2.
Připravíme si trojobal. Do rozšlehaných vajec také přidáme trochu soli.
3.
Plátky krkovičky obalíme. Po strouhance se vrátíme znovu k vejci a znovu ke strouhance. Vytvoříme dvojitý obal.
4.
Rozehřejeme na pánvi polovinu sádla a smažíme každou stranu asi 3 až 4 minuty. Řízky by měly zůstat hodně bledé.
5.
Mezitím rozehřejeme troubu na 140 stupňů. Vezmeme uzavíratelný pekáč. Do pekáče vlijeme rozehřáté sádlo z pánve, přidáme druhou polovinu sádla a předsmažené řízky.
6.
Pekáč uzavřeme a dáme péct do trouby na 45 minut.

Od: Ráďa 78, 30.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
524.85 kcal
Protein
33.35 g
Sacharidy
z toho cukr
26.26 g
0.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.82 g
10.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí