Možná si řeknete, že udělat řízek přeci umí každý. Ale sám jsem se několikrát u tvrdých a suchých řízků přesvědčil, že dobrý řízek vyžaduje taky trochu umění. Pomůže vám trouba.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovičky lehce rozklepeme. Důkladně posolíme z obou stran. Soli se není třeba bát. Poté opepříme.
Připravíme si trojobal. Do rozšlehaných vajec také přidáme trochu soli.
Plátky krkovičky obalíme. Po strouhance se vrátíme znovu k vejci a znovu ke strouhance. Vytvoříme dvojitý obal.
Rozehřejeme na pánvi polovinu sádla a smažíme každou stranu asi 3 až 4 minuty. Řízky by měly zůstat hodně bledé.
Mezitím rozehřejeme troubu na 140 stupňů. Vezmeme uzavíratelný pekáč. Do pekáče vlijeme rozehřáté sádlo z pánve, přidáme druhou polovinu sádla a předsmažené řízky.
Pekáč uzavřeme a dáme péct do trouby na 45 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 410.11 kcal |
Protein: 35.91 g |
Sacharidy: 10.54 g |
z toho cukr: 0.87 g |
Tuk: 24.40 g |
z toho nas. MK: 7.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1922-pecene-rizky-z-krkovicky