Smažené řízečky z vepřové panenky

Řízky! Kdo by je nemiloval? Tyto řízečky z vepřové panenky můžete servírovat při jakékoliv příležitosti, dokonce i na Vánoce, pro nepříznivce kapra. Chutnají totiž báječně i s bramborovým salátem! :-)

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou panenku si očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Do 3 misek si klasicky připravíme mouku, vejce a strouhanku. Do strouhanky však tentokrát přidáme i sezamová semínka, abychom rutinu smažených řízků trošku oživili.
3.
Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sezamem. Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.
4.
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory či bramborovým salátem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 52 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
406.34 kcal
Protein
48.74 g
Sacharidy
z toho cukr
10.62 g
0.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.91 g
5.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama