Smažené řízečky z vepřové panenky

Řízky! Kdo by je nemiloval? Tyto řízečky z vepřové panenky můžete servírovat při jakékoliv příležitosti, dokonce i na Vánoce, pro nepříznivce kapra. Chutnají totiž báječně i s bramborovým salátem! :-)

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku si očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Do 3 misek si klasicky připravíme mouku, vejce a strouhanku. Do strouhanky však tentokrát přidáme i sezamová semínka, abychom rutinu smažených řízků trošku oživili.
  3. Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sezamem. Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.
  4. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory či bramborovým salátem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 406.34 kcal | Protein: 48.74 g | Sacharidy: 10.62 g | z toho cukr: 0.91 g | Tuk: 16.91 g | z toho nas. MK: 5.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3995-smazene-rizecky-z-veprove-panenky