Řízky! Kdo by je nemiloval? Tyto řízečky z vepřové panenky můžete servírovat při jakékoliv příležitosti, dokonce i na Vánoce, pro nepříznivce kapra. Chutnají totiž báječně i s bramborovým salátem! :-)
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou panenku si očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Do 3 misek si klasicky připravíme mouku, vejce a strouhanku. Do strouhanky však tentokrát přidáme i sezamová semínka, abychom rutinu smažených řízků trošku oživili.
Maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sezamem. Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory či bramborovým salátem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 406.34 kcal |
Protein: 48.74 g |
Sacharidy: 10.62 g |
z toho cukr: 0.91 g |
Tuk: 16.91 g |
z toho nas. MK: 5.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3995-smazene-rizecky-z-veprove-panenky