Soukenický řízek

Šťavnatý a měkký soukenický řízek vám zachutná k obědu s bramborovou přílohou nebo po studenu jako svačinka na cesty. S kyselým okurkem nebo kyselejším zelným salátem je výtečný.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Mleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl a koření. (Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají s vysokým obsahem soli). Promícháme s vejci. Směs dáme na 1 hodinu do lednice.
2.
Připravíme si trojobal. Ze směsi tvarujeme řízky, silné asi 1,5 až 2 cm. Řízky obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
3.
Rozehřejeme sádlo a dáme smažit. Smažíme z obou stran na střední teplotu do zezlátnutí.

Od: Iva V, 30.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 15 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
445.85 kcal
Protein
16.13 g
Sacharidy
z toho cukr
5.21 g
0.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.06 g
12.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí