Mletý řízek s bramborem a domácí tatarskou omáčkou

  • Přidat foto

Mletý řízek je oblíbený rychlý pokrm. Ráda ho vařím nejen pro svou výbornou chuť, ale i pro snadnou přípravu.

Ingredience

Mletý řízek

Tatarská omáčka

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mleté maso si smícháme s hořčicí, vejcem, cibulkou na kostičky, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
2.
Brambory si dobře očistíme, kdo chce oloupe, já je nechávám ve slupce. Zalijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření scedíme a brambory ve slupce osolíme.
3.
Připravíme si tatarskou omáčku. Olej, vejce, hořčici, cukr, ocet si vložíme do vyšší nádoby. Suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu a mixujeme ponorným mixérem asi 2 minuty. Do zhoustnutí.
4.
Poté přendáme do misky, přidáme na drobno nakrájené okurky, cibulku, sůl, pepř a worcestrovou omáčku. Promícháme a dáme vychladit.
5.
Z mletého masa si vytvarujeme menší řízky a vkládáme na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme z obou stran do zlatova.
6.
Řízky podáváme s bramborem ve slupce, doplněné o domácí tatarskou omáčku a můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Od: Petuler, 29.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
869.27 kcal
Protein
22.21 g
Sacharidy
z toho cukr
29.84 g
4.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
72.53 g
14.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.