Soukenický řízek s cizrnou a hořčicí
Soukenický řízek je oblíbený, bývá ale poněkud tučný. Odlehčit jej můžete cizrnou, přidáte rostlinnou bílkovinu, přitom chuťové pohárky nijak neutrpí. Kdo má rád ostřejší jídla, může do masové směsi přidat špetku chilli.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den uvaříme do změknutí. Vylijeme vodu a rozmixujeme na pastu.
2.
Smícháme s mletým masem, přidáme ostatní ingredience. Česnek prolisujeme. Důkladně promícháme.
3.
Tvarujeme soukenické řízky a obalujeme je v rozšlehaném vejci a strouhance.
4.
Smažíme na sádle z obou stran do zezlátnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
545.17 kcal |
Protein |
24.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.34 g
1.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.47 g
11.56 g
|
Reklama
Reklama