Soukenický řízek s cizrnou a hořčicí

Soukenický řízek je oblíbený, bývá ale poněkud tučný. Odlehčit jej můžete cizrnou, přidáte rostlinnou bílkovinu, přitom chuťové pohárky nijak neutrpí. Kdo má rád ostřejší jídla, může do masové směsi přidat špetku chilli.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme. Druhý den uvaříme do změknutí. Vylijeme vodu a rozmixujeme na pastu.
  2. Smícháme s mletým masem, přidáme ostatní ingredience. Česnek prolisujeme. Důkladně promícháme.
  3. Tvarujeme soukenické řízky a obalujeme je v rozšlehaném vejci a strouhance.
  4. Smažíme na sádle z obou stran do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 545.17 kcal | Protein: 24.16 g | Sacharidy: 12.34 g | z toho cukr: 1.83 g | Tuk: 43.47 g | z toho nas. MK: 11.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3798-soukenicky-rizek-s-cizrnou-a-horcici