Mletý řízek s bramborem a domácí tatarskou omáčkou
Mletý řízek je oblíbený rychlý pokrm. Ráda ho vařím nejen pro svou výbornou chuť, ale i pro snadnou přípravu.
Ingredience (5 x porce)
Mletý řízek
Tatarská omáčka
Dále
Postup přípravy
Mleté maso si smícháme s hořčicí, vejcem, cibulkou na kostičky, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Brambory si dobře očistíme, kdo chce oloupe, já je nechávám ve slupce. Zalijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření scedíme a brambory ve slupce osolíme.
Připravíme si tatarskou omáčku. Olej, vejce, hořčici, cukr, ocet si vložíme do vyšší nádoby. Suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu a mixujeme ponorným mixérem asi 2 minuty. Do zhoustnutí.
Poté přendáme do misky, přidáme na drobno nakrájené okurky, cibulku, sůl, pepř a worcestrovou omáčku. Promícháme a dáme vychladit.
Z mletého masa si vytvarujeme menší řízky a vkládáme na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme z obou stran do zlatova.
Řízky podáváme s bramborem ve slupce, doplněné o domácí tatarskou omáčku a můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 870.59 kcal |
Protein: 22.15 g |
Sacharidy: 30.06 g |
z toho cukr: 4.13 g |
Tuk: 72.59 g |
z toho nas. MK: 14.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2576-mlety-rizek-s-bramborem-a-domaci-tatarskou-omackou