Mletý řízek s bramborem a domácí tatarskou omáčkou

Mletý řízek je oblíbený rychlý pokrm. Ráda ho vařím nejen pro svou výbornou chuť, ale i pro snadnou přípravu.

Ingredience (5 x porce)

Mletý řízek

Tatarská omáčka

Dále

Postup přípravy

  1. Mleté maso si smícháme s hořčicí, vejcem, cibulkou na kostičky, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
  2. Brambory si dobře očistíme, kdo chce oloupe, já je nechávám ve slupce. Zalijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření scedíme a brambory ve slupce osolíme.
  3. Připravíme si tatarskou omáčku. Olej, vejce, hořčici, cukr, ocet si vložíme do vyšší nádoby. Suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu a mixujeme ponorným mixérem asi 2 minuty. Do zhoustnutí.
  4. Poté přendáme do misky, přidáme na drobno nakrájené okurky, cibulku, sůl, pepř a worcestrovou omáčku. Promícháme a dáme vychladit.
  5. Z mletého masa si vytvarujeme menší řízky a vkládáme na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme z obou stran do zlatova.
  6. Řízky podáváme s bramborem ve slupce, doplněné o domácí tatarskou omáčku a můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 870.59 kcal | Protein: 22.15 g | Sacharidy: 30.06 g | z toho cukr: 4.13 g | Tuk: 72.59 g | z toho nas. MK: 14.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2576-mlety-rizek-s-bramborem-a-domaci-tatarskou-omackou