Šťavnatý a měkký soukenický řízek vám zachutná k obědu s bramborovou přílohou nebo po studenu jako svačinka na cesty. S kyselým okurkem nebo kyselejším zelným salátem je výtečný.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Mleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl a koření. (Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají s vysokým obsahem soli). Promícháme s vejci. Směs dáme na 1 hodinu do lednice.
Připravíme si trojobal. Ze směsi tvarujeme řízky, silné asi 1,5 až 2 cm. Řízky obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Rozehřejeme sádlo a dáme smažit. Smažíme z obou stran na střední teplotu do zezlátnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 434.77 kcal |
Protein: 17.28 g |
Sacharidy: 2.58 g |
z toho cukr: 0.35 g |
Tuk: 39.17 g |
z toho nas. MK: 11.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1670-soukenicky-rizek