Soukenický řízek

Šťavnatý a měkký soukenický řízek vám zachutná k obědu s bramborovou přílohou nebo po studenu jako svačinka na cesty. S kyselým okurkem nebo kyselejším zelným salátem je výtečný.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do velké mísy, přidáme sůl a koření. (Pozor na směsi grilovacího koření, některé bývají s vysokým obsahem soli). Promícháme s vejci. Směs dáme na 1 hodinu do lednice.
  2. Připravíme si trojobal. Ze směsi tvarujeme řízky, silné asi 1,5 až 2 cm. Řízky obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  3. Rozehřejeme sádlo a dáme smažit. Smažíme z obou stran na střední teplotu do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 434.77 kcal | Protein: 17.28 g | Sacharidy: 2.58 g | z toho cukr: 0.35 g | Tuk: 39.17 g | z toho nas. MK: 11.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1670-soukenicky-rizek