Řízečky z vepřové panenky v bramboráku

Tento recept spojuje křehkost vepřové panenky s křupavým bramborákem, což je dokonalá kombinace pro milovníky chutných a sytých pokrmů. Jemné maso v obalu z bramborového těsta poskytuje nezapomenutelný chuťový zážitek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké řízečky.
2.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
3.
Rozpálíme dostatek oleje na pánvi a kápneme do ní 2 lžíce těsta. Na těsto položíme plátek panenky a zakryjeme opět bramborovým těstem.
4.
Smažíme v horkém oleji z obou stran do zlatavé barvy.
5.
Hotové řízečky podáváme ihned s oblíbenou přílohou, například s dušenou zeleninou nebo salátem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
496.78 kcal
Protein
35.27 g
Sacharidy
z toho cukr
60.28 g
3.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.24 g
2.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama