Šťavnatá vepřová panenka

Základní a jednoduchý recept na přípravu vepřové panenky vcelku. Panenka zůstane krásně šťavnatá, uvnitř bude mít lehounce růžovou barvu. Servírovat ji můžete s hořčicovou nebo smetanovou omáčkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Panenku necháme vcelku a očistíme od blan. Důkladně osolíme. Sůl vetřeme do masa. Lžíci oleje natřeme na panenku.
2.
Necháme 5 minut v pokojové teplotě.
3.
Dáme do zapékací mísy bez poklice. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a pečeme 30 minut.
4.
Posledních 5 minut přepínáme na gril, aby se zapekla panenka na kůrčičku.

Od: Ráďa 78, 14.11.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.17 kcal
Protein
34.42 g
Sacharidy
z toho cukr
0.00 g
0.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.42 g
2.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama